• Home
  • Nieuws
  • Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester bezoekt drie VieDome gerelateerde projecten.

Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester bezoekt drie VieDome gerelateerde projecten.

Op maandag 26 september bezocht Lea Bouwmeester, in het kader van de Zorginnovatietour, drie projecten in de regio Eindhoven waarbij VieDome een belangrijke rol speelt. De dag begon bij Summa Zorg waar ingegaan werd op het project “Samen slim zorgen thuis”.

 

Dit innovatieproject brengt moderne technieken bij mensen thuis om te zorgen dat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Summa Zorg heeft een Slimme Zorgwoning aan haar Lokaal+ omgeving gekoppeld. Op deze manier is er een natuurgetrouwe opleidingsplek ontstaan waar studenten leren omgaan met de nieuwste technologieën op het gebied van zorg. VieDome heeft de Woning ingericht met haar modernste technologie zodat studenten kunnen laten zien dat een woning binnen 20 minuten aangepast kan worden.

Vervolgens bracht Lea Bouwmeester een bezoek aan Centrale24, gevestigd op de campus van de TUe. Centrale24 legt de verbinding tussen mensen met een zorgvraag, hun familie, vrienden en professionele zorgorganisaties. Door gebruik te maken van slimme technologie, bieden zij aandacht en zorg op afstand op een persoonlijke en gebruiksvriendelijke wijze. Centrale24 werkt onder andere met de VieDome Zorgcentrale.

Tenslotte werd de Slimste Woning van Nederland nabij het Evoluon bezocht. Dit is een unieke demonstratiewoning die op wisselende locaties in Nederland te bezichtigen is. Eén van de belangrijkste doelstellingen van deze demonstratiewoning is om daadwerkelijk te laten beleven wat domotica kan betekenen voor haar bewoners. VieDome heeft deze woning ingericht met haar complete zorgdomoticaoplossing voor thuis.