• Home
  • Nieuws
  • Geslaagde beurs Domotica en Slim Wonen

Geslaagde beurs Domotica en Slim Wonen

Op woensdag 16 en donderdag 17 november vond de beurs Domotica en Slim Wonen plaats in het Evoluon te Eindhoven. Ook VieDome was aanwezig met een stand die veel bezoekers trok. Hier liet VieDome in samenwerking met Centrale24, een van de gebruikers van VieDome, zien dat het realiseren van een veilige en slimme woning eenvoudig is.

In de lezingcyclus “de slimme woning in 20 minuten” liet Wally van Laarhoven, van Centrale24, zien dat elke woning veilig en slim te maken is door de toepassing van VieDome technologie. Maar technologie alleen is niet voldoende. Juist de dienstverlening, die middels de technologie mogelijk is, maakt dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Vaak is dat dienstverlening op afstand door de mantelzorgers maar soms is een professionele achterwacht gewenst. VieDome levert de technologie en Centrale24 de diensten die beide mogelijk maakt.

Tijdens de beurs konden bezoekers een rondleiding krijgen in de Slimste Woning van Nederland die naast het Evoluon staat. Frans Stravers van VieDome ontving tijdens de beurs zo’n 200 mensen in de Slimste woning. De Slimste woning is volledig uitgerust met VieDome technologie en tijdens de beurs was de woning live verbonden met Centrale24. Zo kon gedemonstreerd worden wat diensten op afstand in kunnen houden. Niet alleen de opvolging van alarmering is mogelijk maar ook andere zaken. Zo liet VieDome zien dat Centrale24 op afstand domotica in de woning kan bedienen zoals bijvoorbeeld het openen en sluiten van gordijnen of het verlenen van toegang tot de woning.

De reacties van de bezoekers aan de stand, de lezingen en de Slimste Woning waren positief zodat Centrale24 en VieDome terug kunnen kijken op een geslaagd evenement.