• Home
  • Nieuws
  • Opening Slimme Zorgwoning bij Summa Zorg

Opening Slimme Zorgwoning bij Summa Zorg

Onlangs is bij Summa Zorg de Slimme Zorgwoning geopend. Deze woning is het eerste zichtbare resultaat van het project Samen Slim Zorgen Thuis. In het kader hiervan wordt een nieuw type dienstverlener opgeleid. Actuele uitdagingen in de zorg, nieuwe marktvragen en technologische vernieuwing staan hierbij centraal. Tegelijk met de opening van de Slimme zorgwoning vond de officiële start plaats van het project Samen Slim Zorgen Thuis.

 

In de zorgsector is in toenemende mate behoefte aan innovatieve oplossingen op het gebied van zorg, veiligheid en comfort. Speerpunten hierbij zijn: efficiëntere zorg, meer aandacht voor de cliënt en mensen langer zelfstandig en verantwoord thuis laten wonen. De Slimme zorgwoning is een volledig ingerichte lesomgeving, voorzien van diverse innovatieve voorzieningen en hulpmiddelen die ervoor zorgen dat mensen langer en veilig thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast biedt de woning mogelijkheden om het werk van zorgverleners en mantelzorgers te verlichten.

 

Volgens Frans Stravers, Commercieel Directeur van Mextal, kan van iedere woning in Nederland binnen 20 minuten een veilige slimme woning worden gemaakt, die geschikt is om mensen langer zelfstandig te laten wonen en ondersteuning op afstand biedt.

 

Tijdens de opening lieten studenten van de opleiding Dienstverlener Zorg en Welzijn, van Summa, Zorg zien hoe dit in de praktijk werkt.